Møt Staben

Heroes of the Nation Norge

Heroes of the Nation Norge ble grunnlagt i 2010 etter en gruppe på 18 mennesker fra Tønsberg Frikirke hadde vært på misjonstur til Kenya. Under turen hadde de 3 dager på HTN-campusen. Disse dagene var alles høydepunktet for hele Kenya oppholdet. Visjonen til HTN var ikke bare en visjon, men en virkelighet en kunne se i barnas øyne.

Ut i fra dette kom ønsket om å være med å oppfylle denne visjonen ved å starte Heroes of the Nation Norge. September 2010 ble Heroes of the Nation stifet i Tønsberg av Per Jonas Noreng, Kristoffer Stokke, Erlend Frøen og Kari Marte Brekke Karhoro.

Heroes of the Nation Norge har et nært samarbeid med Heroes of the Nation Kenya og hovedkontoret i USA.

Heroes of the Nation Norges tidligere styreleder Kari Marte Brekke Kahoro dro til Kenya hvert år etter dette, og hun flyttet ned til Kenya, og Heroes of the Nation i 2013. Hun bor og jobber der til dagsdato.

Heroes of the Nation Norge-styret arbeider frivillig, og administrasjonskostandene blir derfor minimale.

Per i dag består styret av Sander Moe Havnaas, Per Jonas Noreng, Ingebjørg Hynne, Kristine Kløve, Fred Egil Johannesen og Kari Marte Brekke Kahoro.


Andrew Sievright
Grunnlegger og president, HTN

Andrew Sievright viste fra ung alder entreprenørskap, og var svært målrett. Hans far som var en suksessfull buisnessmann ( som også skrev symfoniser, trente Andrew i musikk) lærte Andrew opp innen administrasjon og ledelse. Da Andrew var 18 år, startet han og ledet flere bedrifter. En av disse bedriftene var et voksende kommuinkasjonsselskap med 40 ansatte. Etter å ha erfart suksess innen bedriftslivet, vendte Andrew fokuset sitt på internasjonalutvikling og bistand. Andrew ble en del av Ungdom i Oppdrag(UIO), som er en av verdens største bistand og hjelpeorgnaiasjoner, hvor han jobbet for 5 år som base leder.

Andrew ledet en av de største UIO basene i Nord-Amerika med 110 stab. Han brukte årene med bedriftserfaringer på basetreningssenteret og 10 skoler(sammensatt av 26 avdelinger). Skolen lærte bort ferdigheter som layout og publiseringsvektøy, skriving, journalisme og musikk. Dette var treningsarena for studenter som senere dro ut til 250 ulike steder over hele verden.

Andrew’s base sendte ut mange internasjonale hjelpeteam for å utvikle nasjoner. Når Andrew hørte om barnehjemmene teamene besøkte, visste han at, når det ble mulighet, ville han en dag bygge et barnehjem basert på en selvforskynende modell. Barnehjemmet skulle utruste foreldreløse til å bli ledere gjennom utmerket utdannelse og lederskapstrening. Campusen skulle være finasiert gjennom selvforsynende lokale buisnesser. Visjonen for ”Heroes of the Nation” var født.

Etter 5 år med UIO, investerte Andrew i 1999 i et hjem i California, og startet en internettsøkemonitorbedrift. Han dedikerte sin tid, penger og energi inn i å pusse opp huset, og å utvikle søkemonitoren. Han bestemte seg for å selge huset, og gi størsteparten av inntekten til å starte barnehjemmet, og skolen Heroes of the Nation i Kenya. Andrew var i stand til å gi flere hundre tusen dollar for å starte barnehjemmet, og året etter ble barnehjemmet Heroes of the Nation grunnlagt. Han begynte prosessen med å kjøpe land, ansette stab( nå 60 stk) og begynne konstruksjonene. Han trente Dr. Weston og Violet Gitonga i lederskap av HTN-campusen. De kom til å bære hans visjon om å skape en campus som utruster og myndiggjør fremtidens ledere for Afrika.

Heroes of the Nation sin campus har vokst seg til å bli blant de største barnehjemmene i Kenya, med utdannelse og omsorg for over 500 barn. Myndighetene har rost den suksessfulle modellen til HTN, og anerkjent effekten på de foreldreløse barna og lokalsamfunnet. Andrew forsetter å dele sine tanker inn i veksten og utviklingen av barnehjemmets prototype som virkelig er revlusjonerende innen sitt område.
Hans internettselskap som ble startet i 1999 vokste, og han åpnet kontorer i Newport Beach, CA og i Romania. Hans selskap ( med 25 stab) hadde så mye som 100 millioner søk på en måned, som på den tiden var stor suksess, og dette medbragte millioner av dollar i inntekt.

Andrew har trappet ned deler av sin business for å følge hans jakt etter å hjelpe mennesker, og bruker mye tid for å finne løsninger på menneskehetens største behov. På en daglig basis studerer han trender, det siste innen teknologi, og hvordan noen av disse tingene kan bringe gjennombrudd for de fattige i verden. STTR er i utviklingsfasen, en organisasjon med planer for å lage en database for de siste løsningene fra tanke- og ideforum verden over. SSTR vil bli brukt for av samarbeidspartnere som ønsker å bruke tekonologien til å jobbe for å skape langvarige løsninger for menneskehetens pressende behov. Foruten om å være en humanitær og tekonogisk mann, har Andrew skrevet sanger som er blitt gitt ut, og fortsetter med dette.

Vil du lese mer om det internasjonale styret, og Heroes USA sine kontorarbeidere: klikk her.

 

Weston og Violet Gitonga

Afrikanske ledere, HTN

Dr Weston og Violet Gitonga er afrikanske leder av Heroes of the Nation. Weston og Violet ble født inn i vanskeligstilte familier i Kenya. De møttes på lærerstudiene, og giftet seg i 1984. Både Weston og Violet startet deres karriere innen utdanning; Weston underviste på high school og Violet ble administrativ leder av skole.

Weston fortsatte sin utdannelse med teologiske studier, og mottok en doktorgrad. I 1997, med hjelp fra den velkjent forfatteren, Harold Eberle, grunnla Weston lederskapstrening skoler, hvor prastorer ble trent til å nå sine lokalsamfunn. Skolene ble opprettet i Kenya, Rwanda, Tanzania, Uganda, Zanzibar og Kongo. Weston er en respektert i mange Afrikanske nasjoner som en mann av intigritet, empati, lederskap og visjon.

I 1997, var Violet leder for administrasjonen på en barneskole med over 1000 elever, og hun begynte å kjenne på byrden av det voksende antallet av foreldreløse barn på grunn av AIDS i hennes fylke. Violet begynte å tenkte på hvordan hun kunne skape et  hjem og gi utdannelse til de forlatte barna. I 2000, døde noen få medlemmer av deres nære omgangskreft av HIV/AIDS relatatert sykdom, og de etterlot seg 7 foreldreløse barn, uten noen overlevende familiemedlemmer til å ta vare på seg. Violet tok opp et lån for å bygge klasserom og internat til barna.

Over årene har deres to visjoner smeltet sammen i Weston og Violets felles reise, å utvikle barnehjemmet for de forlatte barna og starte ledertreningskoler.

I 2002, inviterte Harold Eberle, Andrew Sievright til å bli med til Afrika for å intervjue potesielle ledere for Heroes of the Nation – et nytt konsept for barnehjem og skole han hadde planlagt. Når Andrew møtte Weston og Violet, visste han at han hadde funnet de perfekte ledere for HTN i Afrika. Med dette begynte et varmt samarbeid med å utvikle og drive barnehjem og skoler i Afrika. Med Violets administrative erfaringer og Westons lederskapsegenskaper, er det et ”drømmeteam” som Afrikanske ledere av Heroes of the Nation.

4. November 2018 døde Dr. Weston Gitonga grunnet sykdom. Weston er en helt som satte store spor her på Heroes. Han har lagt ned en grunnmur som vi kan bygge videre på i mange år fremover. Vi ærer Weston for alt han gjorde helt til siste slutt. Dr. Weston Gitonga vil alltid forbli en del av Heroes of the Nations.

 

Vår Kenyanske stab

Afrikanske ledere

Violet W. Gitonga

Administasjon

Violet Gitonga – Daglig leder

Sophie Kimeu  – Regnskapsfører

Kari Marte Brekke Kahoro – Internasjonal fadderansvarlig

Margaret Githinji – Lærling som daglig leder

Zipporah Kingori – Respesjonist

High school
Simon Githaiga – Rektor

Irene Kariuki – Viserektor

Patrick Miano –Lærer

Collins Kipkosegei – Lærer

Thomas Sang – Lærer

John Ndirangu – Lærer

Evans Obasaim –Lærer

James Mwaura – Lærer

Thomas Nyangi – Lærer

Jemimmah Wanjiru – Rådgiver

Barneskolen

Peter Kaburu – Rektor

Elijah Muraya – Viserektor

Eunice Karimi – Lærer

Moses Ngunjiri – Lærer

Agnes Wambogo – Lærer

Margaret Nyakinyua –Lærer

Joy Githinji  -Lærer

Benta Ngesa – Lærer

Reginah Wahome – Lærer

Mary Njuguna -Lærer

Anthony Mwangi – Lærer

Ann Wangui – Lærer

Kjøkken avdelingen

Alice Gitonga – Kjøkken avdelingleder

Stephen Achieng – Sjefskokk

John Maina –Kokk

Bonface Ng’ang’a – Kokk

Hellen Muthoni – Kokk

Husmødre

Susan Kanyora – Avdelingsleder husmødre

Emily Wambui – Husmor

Loise Mumbi – Husmor

Ann Chepchirchir – Husmor

Ruth Kibe –Husmor

Joyce  Wambui – Husmor

Drift og vedlikehold

Paul Mwangi – Vedlikeholdsarbeider

Simon Maina –  Kjøkkenhage og veksthusarbeider

Josphat Karanu – Praktisk arbeid og maler

Joseph Karau – Melkedriften

 

Medisinke klinikk

Peter Ndirangu – Lege

Ann Wamucii – Apotekteknikker